- Atsakomybė maisto tvarkytojams
- Atsakomybė maisto maisto tvarkymo subjektams
Atsakomybė maisto tvarkytojams
- Aukšti asmens higienos standartai.
- Higienos mokymų išklausymas.
- Žinoti pagrindines maisto tvarkymo ir maisto saugumo užtikrinimo taisykles.
- Informuoti vadovą apie atsiradusius užkrečiamu ligų simptomus, kurie gali tapti nesaugaus maisto priežastimi.
- Informuoti vadovą apie galimas maisto saugumo problemas.
- Periodiškai tikrintis sveikatą.
Atsakomybė maisto maisto tvarkymo subjektams
- Užtikrinti maistą tvarkančių asmenų mokymą maisto higienos klausimais.
- Užtikrinti, kad įmonėje būtų įdiegtą RVASVT principais pagrista savikontrolė GHP (geros higienos praktikos) ar RVASVT(Rizikos veiksnių analizė ir svarbiausi valdymo taškai).
- Maisto tvarkymo subjektai visuose su jų kontroliuojamu verslu susijusiuose gamybos, perdirbimo ir paskirstymo etapuose užtikrina, kad maistas atitiktų su jų veikla susijusius maisto produktus reglamentuojančių įstatymų reikalavimus.
- Maisto tvarkymo subjektai taip pat tikrina, kad būtų laikomasi visų su jų veikla susijusių teisės aktų reikalavimų.
- Nepamiršta kad, pirminė atsakomybė užtikrinant maisto saugą numatyta maisto tvarkymo subjektams.