Skip to main content

Atsakomybė apima

  • Atsakomybė maisto tvarkytojams
  • Atsakomybė maisto maisto tvarkymo subjektams

Atsakomybė maisto tvarkytojams

  • Aukšti asmens higienos standartai.
  • Higienos mokymų išklausymas.
  • Žinoti pagrindines maisto tvarkymo ir maisto saugumo užtikrinimo taisykles.
  • Informuoti vadovą apie atsiradusius užkrečiamu ligų simptomus, kurie gali tapti nesaugaus maisto priežastimi.
  • Informuoti vadovą apie galimas maisto saugumo problemas.
  • Periodiškai tikrintis sveikatą.

Atsakomybė maisto maisto tvarkymo subjektams

  • Užtikrinti maistą tvarkančių asmenų mokymą maisto higienos klausimais.
  • Užtikrinti, kad įmonėje būtų įdiegtą RVASVT principais pagrista savikontrolė GHP (geros higienos praktikos) ar RVASVT(Rizikos veiksnių analizė ir svarbiausi valdymo taškai).
  • Maisto tvarkymo subjektai visuose su jų kontroliuojamu verslu susijusiuose gamybos, perdirbimo ir paskirstymo etapuose užtikrina, kad maistas atitiktų su jų veikla susijusius maisto produktus reglamentuojančių įstatymų reikalavimus.
  • Maisto tvarkymo subjektai taip pat tikrina, kad būtų laikomasi visų su jų veikla susijusių teisės aktų reikalavimų.
  • Nepamiršta kad, pirminė atsakomybė užtikrinant maisto saugą numatyta maisto tvarkymo subjektams.