Įranga
Visi su maistu turintys kontaktą prietaisai, detalės ir įrengimai turi būti:
a) tinkamai valomi, o prireikus dezinfekuojami. Valymas ir dezinfekcija atliekami tokiu periodiškumu, kurio pakanka taršos rizikai išvengti;
b) taip sukonstruoti ir iš tokių medžiagų bei laikomi taip tvarkingai, geros būklės ir gerai prižiūrimi, kad taršos rizika būtų minimali;
c) išskyrus vienkartinio panaudojimo konteinerius ir pakuotes, taip sukonstruoti ir pagaminti iš tokių medžiagų bei laikomi taip tvarkingai, geros būklės ir gerai prižiūrimi, kad juos būtų galima valyti, o prireikus dezinfekuoti;
d) sumontuojami tokiu būdu, kad įrengimus ir aplinkines zonas būtų galima tinkamai valyti.
Jeigu įrengimų ir konteinerių korozijos prevencijai naudojami cheminiai priedai, jie turi būti naudojami laikantis geros praktikos taisyklių.
Santrauka
- Gerai suprojektuotas patalpas lengva prižiūrėti.
- Tinkamos įrangos pasirinkimas lengvina jos priežiūra.
- Naudojamos medžiagos turi būti nelaidžios, nesugeriančios, plaunamos ir netoksinės.
- Įrenginiai sumontuojami tokiu būdu, kad įrengimus ir aplinkines zonas būtų galima tinkamai valyti.
- Turi būti tinkamai tvarkomos atliekos.
- Draudžiama eksploatuoti maisto tvarkymo vietą, įvykus vandentiekio ar kanalizacijos tinklų avarijai, nutrūkus karšto ar šalto vandens ar elektros energijos tiekimui, sugedus šaldymo įrenginiams, atliekant remontą, dezinfekciją, dezinsekciją, deratizaciją.