Skip to main content

Išvados

Išvados:

  • Termiškai apdorojant maistą temperatūra centre turi pasiekti 75° C – 30 sek. arba 70° C – 2 min.
  • Paruoštą maistą reikia kuo greičiau atvėsinti
  • Pašildyti antruosius patiekalus galima tik vieną kartą ne žemesne nei 75°C
  • Pagamintus pirmuosius patiekalus, padažus draudžiama pašildyti.
  • Šaldytus produktus geriausia laikyti -18° C
  • Laikyti šaltus produktus reikia ne aukštesnėje nei 5 ° C, o karštuosius produktus ne žemesnėje nei 63° C
  • Stebėti transportavimo sąlygas
  • Pagamintus šaltuosius patiekalus suvartoti per 4 val., karštuosius per 2 val., vėliau utilizuoti.

Jūs privalote stebėti maisto kokybę nuo “nuo lauko iki stalo„. Tai yra žinoti iš ko perkate, stebėti transportą ir pervežimus, saugiai sandėliuoti, saugiai gaminti ir saugiai pateikti.