Išvados:
- Termiškai apdorojant maistą temperatūra centre turi pasiekti 75° C – 30 sek. arba 70° C – 2 min.
- Paruoštą maistą reikia kuo greičiau atvėsinti
- Pašildyti antruosius patiekalus galima tik vieną kartą ne žemesne nei 75°C
- Pagamintus pirmuosius patiekalus, padažus draudžiama pašildyti.
- Šaldytus produktus geriausia laikyti -18° C
- Laikyti šaltus produktus reikia ne aukštesnėje nei 5 ° C, o karštuosius produktus ne žemesnėje nei 63° C
- Stebėti transportavimo sąlygas
- Pagamintus šaltuosius patiekalus suvartoti per 4 val., karštuosius per 2 val., vėliau utilizuoti.
Jūs privalote stebėti maisto kokybę nuo “nuo lauko iki stalo„. Tai yra žinoti iš ko perkate, stebėti transportą ir pervežimus, saugiai sandėliuoti, saugiai gaminti ir saugiai pateikti.