- Bendrų reikalavimų įvertinimą
- Personalo asmens higienos reikalavimus
- Maisto tvarkymo reikalavimus
Bendrų reikalavimų įvertinimą:
- Ar patalpos tinkamo dydžio, išplanavimo, suremontuotos, geros būklės, švarios, tvarkingos, ir įrengtos taip, kad būtų išvengta žaliavų ir produktų užteršimo.
- Ar grindys, sienos, lubos, durys, langai atitinka higienos reikalavimus.
- Ar užtikrinama tinkama ir pakankama natūrali ir (ar) mechaninė ventiliacija.
- Ar užtikrinamas natūralus ir (ar) dirbtinis apšvietimas.
- Ar tinkamai įrengtos darbuotojų persirengimo patalpos.
- Ar tinkama nuotekų surinkimo sistema.
- Ar tinkamai įrengti tualetai, pakankamas jų skaičius, užtikrinami higienos reikalavimai.
- Ar tinkamai užtikrinamas tinkamas karšto ir (ar) šalto geriamojo vandens tiekimas .
- Ar pakankamas patogiose vietose įrengtų rankoms plauti skirtų praustuvų, aprūpintų šaltu ir karštu tekančiu .vandeniu, rankų plovimo, dezinfekavimo ir sausinimo priemonėmis, skaičius.
- Ar įrengta patalpa (vieta) valymo, dezinfekavimo medžiagoms, ir įrangai laikyti.
- Ar užtikrinama, kad atliekos (maisto ir ne maisto) šalinamos tinkamu būdu, netampa taršos šaltiniu.
- Ar naudojama maisto tvarkymui įranga ir inventorius sumontuoti taip, kad būtų galima valyti, jų paviršius lygus, lengvai plaunamas, dezinfekuojamas.
- Ar užtikrinama kenkėjų kontrolė.
- Ar užtikrinama, kad maisto produktams pervežti naudojamos transporto priemonės ir (ar) konteineriai švarūs, geros būklės, tinkamai prižiūrimi.
Personalo asmens higienos reikalavimus
- Ar užtikrinama, kad visi maisto tvarkymo vietose dirbantys asmenys laikosi asmens higienos.
- Ar užtikrinamas maistą tvarkančių asmenų mokymas maisto higienos klausimais.
Maisto tvarkymo reikalavimus
- Ar įdiegta RVASVT principais pagrįsta savikontrolė (GHP ar RVASVT, nurodyti).
- Ar užtikrinama, kad visuose tvarkymo etapuose maistas saugomas nuo užteršimo, laikomas tinkamomis sąlygomis (temperatūra, kaimynystė).
- Ar užtikrinamas sušaldytų maisto produktų atšildymas tokioje temperatūroje, kuri nekelia rizikos.
- Ar užtikrinamas išvežamų, pagamintų patiekalų atsekamumas.
- Ar laikomasi draudimo naudoti kepimui neskirtus riebalus arba netinkamus kepimui riebalus.
- Ar užtikrinama, kad patiekalai gaminami pagal standartų, technologinių aprašymų, receptūrų bei kitu norminių teisės aktų reikalavimus.