Plaukų priežiūra:
- plaukite galvą kuo dažniau.
- susiriškite ir pilnai paslėpkite savo plaukus, naudodami tinkamą gaubtuvą arba kepurę.
- šukuokite savo plaukus tik išėję iš darbo vietos.
- Bet kokia odos liga (psoriazė, dermatitas) ar odos pažeidimas gali tapti maisto kryžminės taršos priežastimi.
- Darbo metu visų darbuotojų dirbančiu su maistui rankų oda turi būti: sveika
- Nedidelės rankų žaizdelės užklijuojamos pleistru ir turi būti dirbama tik su pirštinėmis
- .
- Darbo metu visų darbuotojų dirbančiu su maistui nagai turi būti sveiki ir tik natūralūs, trumpai nukirpti, nelakuoti.
- Dirbtiniai nagai neleidžiami.
- Neleidžiamos dirbtinės blakstienos
- Tam, kad išlaikyti gerą maisto higieną, darbo metu, visų darbuotojų, dirbančiu su maistui, visi papuošalai turi būti nuimti (laikrodžiai, žiedai).
- Nenaudoti intensyvių kvapų ar losjono
Personalo įpročiai ir elgesys
Tam tikri personalo įpročiai gali tapti taršos priežastimi.
Rūkimas – negalima rūkyti maisto ruošimo vietoje arba su darbo rūbais. Bet koks rankų prisilietimas prie burnos gali rankas užteršti bakterijomis, nes jų burnoje yra labai daug. Taip pat pelenai gali nukristi ir patekti į maistą. Dar rūkymas gali iššaukti kosulį.
Įpročiai: nosies, ausų krapštymas gali rankas užteršti bakterijomis.
Nagų kramtymas ar spjaudymasis. Gali užteršti tiek maistą tiek rankas ir tapti kryžminės taršos šaltiniu.
Burnos, nosies ir ausų priežiūra:
- Jei turite kvėpavimo takų infekcijų, tai jums reikia naudoti vienkartines kaukes.
- Venkite kosėti, ir čiaudėti virš maisto.
- Draudžiama valytis nosį, akis ar ausis darbo vietoje.
- Naudokite kaukes jei sergate kvėpavimo takų ligomis.