Asmenys tvarkantys maistą turi:
- būti pasitikrinę sveikatą, turėti nustatyta tvarka išduotą asmens medicininę knygelę (sveikatos pasą, F 048/a forma), kuria patvirtinamas leidimas dirbti su maistu. Dėl sveikatos patikrinimo reikia kreiptis į sveikatos priežiūros įstaigą;
- būti išklausę privalomus higienos žinių kursus. Dėl higienos žinių kursų išklausymo reikia kreiptis į įmonę, turinčią teisę verstis privalomuoju higienos įgūdžių mokymu.
Sveikatos patikrinimą ir higienos įgūdžių išklausymą patvirtinantys dokumentai turi būti laikomi maisto tvarkymo vietoje.
Draudžiama tvarkyti maistą asmenims, kurie:
-
- Viduriuoja ir (ar) vemia; 48 val. po paskutinio viduriavimo.
- Karščiuoja, skundžiasi gerklės skausmu;
- Turi išskyrų iš nosies, akių ar ausų;
- Turi atvirų odos žaizdų, serga užkrečiamąja odos liga ar yra ligos, kuri gali būti perduodama per maistą, nešiotojai.