Skip to main content

Tinkamumo vartoti terminas

Pagaminto maisto tinkamumo vartoti terminas turi užtikrinti maisto saugą ir kokybę.

  • Gaminių tinkamumo vartoti terminas nustatomas, atsižvelgiant į gaminių rūšį, jų pagaminimo būdą, sudėtį, naudojamą pakuotę ir gaminių laikymo sąlygas. 
  • Pagamintas maistas, kuris patiekiamas karštas, turi būti laikomas šilumą palaikančiuose įrenginiuose, ne žemesnėje nei 68 °C temperatūroje ir suvartotas pagaminimo dieną. 
  • Atvėsintas karštas maistas turi būti laikomas šaldytuve ne ilgiau kaip 24 val.
  • Po pakartotino šiluminio apdorojimo maisto realizavimo terminas turi būti ne ilgesnis kaip 1 val.
  • Kitais atvejais tinkamumo vartoti terminą nustato maisto tvarkymo subjektas.