Aprašymas
Higienos pažymėjimas (HBB). Netiesiogiai maistą tvarkantys darbuotojai
Šį kursą turi išklausyti:
Maisto tvarkymo subjektų darbuotojai, galintys daryti tiesioginę įtaką maisto saugai ir kokybei
Maisto tvarkymo subjektų darbuotojai, privalo būti išklause kursą ir turėti šiuos pažymėjimus:
Nr. | Veiklos sričių kodai | Veiklos sričių pavadinimai | Mokymo programos kodas | Mokymo periodiškumas | |||
20. | 020 | Pirminių produktų gamintojai ir gamintojai iš pirminių produktų; darbuotojai, tvarkantys negreitai gendantį maistą, bet jo negaminantys, neperdirbantys ir neruošiantys
Netiesiogiai maistą tvarkantys darbuotojai |
HBB | Prieš pradedant dirbti ir kas penkeri metai | |||
Kurse aptariamos temos:
1. Maisto tvarkymo subjektų higienos reikalavimai (asmens higiena, maisto tvarkymo higiena, kryžminės taršos prevencija, patalpų, įrangos, transporto priežiūra, nariuotakojų ir graužikų kontrolė, atliekų tvarkymas).
2. Per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų profilaktika.